Feltöltve:

Diós béles

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk
csokoládé

A kenéshez

tojás1 darab

A töltelékhez

barnarum1 evőkanál
darált dió220 gramm
porcukor250 gramm
baracklekvár1 kevés
egész tojás3 darab
tojásfehérje2 darab
vaníliás cukor1 csomag

A tésztához

tej1 kevés
vaj vagy sütőmargarin200 gramm
tojássárga2 darab
cukor60 gramm
sütőpor12 gramm
liszt450 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy magas peremű, kb 20x36 cm-es tepsit. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a cukorral. Szétválasztjuk a két tojást. A tojásfehérjét félretesszük egy tálba, mert a tölteléknél még szükségünk lesz rá. Elmorzsoljuk a lisztes keverékben a vajat vagy sütőmargarint. Amikor már nagyjából egyformán morzsalékos a tésztánk, és nincsenek benne nagyobb csomók, egy kis mélyedést formálunk, és belecsúsztatjuk az előbb szétválasztott tojások sárgáját. Összegyúrjuk a tésztát. Ha nem akar összeállni, kevés tejet (pár evőkanálnyit) adhatunk hozzá. Két részre osztjuk a tésztát. A nagyobbik felét egyenletesen szétnyomkodjuk a tepsiben. Bőven megkenjük baracklekvárral. Elkészítjük a tölteléket: szétválasztjuk a 3 tojást, a fehérjéjét a tésztánál fel nem használt 2 tojásfehérjéhez öntjük. A sárgáját összekeverjük a porcukorral, a dióval, a vaníliás cukorral, és a rummal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a diós töltelékbe. Először egy kisebb adag habbal fellazítjuk a diót, majd határozott mozdulatokkal hozzákeverjük a többit is. A diótölteléket rásimítjuk a lekvárral megkent tésztára. A tészta másik felét kinyújtjuk, és betakarjuk a tölteléket, villával megszurkáljuk, majd tojással megkenjük. 180 C-os sütőben, kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Várjuk meg, amíg tejesen kihűl, akkor lehet felszeletelni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0