Feltöltve:

Diós bejgli

timer 160
mood Nehéz
person 5 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

élesztő20 gramm
tej2 dl
kristálycukor50 gramm
liszt500 gramm
Rama Vajas Íz250 gramm
tojás2 darab
1 csipetnyi

A töltelékhez

víz6 dl
porcukor400 gramm
darált dió600 gramm
zsemlemorzsa200 gramm
mazsola200 gramm
citrom reszelt héja1 darab

A kenéshez

tojás2 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Tegyük az élesztőt a hideg tejbe, majd adjunk egy csapott teáskanál cukrot hozzá. Keverjük össze és hagyjuk kelni 10 percen keresztül.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Szitáljuk a lisztet egy tálba és morzsoljuk el benne a kockákra vágott Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a 2 felvert tojást, az élesztős keveréket, majd a cukrot és egy csipet sót. Alaposan gyúrjuk egybe a tésztát. Ha még nagyon ragad, adjunk hozzá egy kis lisztet.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Ha a tészta egynemű, osszuk el kettő/négy egyenlő részre és formáljunk cipókat belőlük. Letakarva pihentessük őket a hűtőben 30 percen keresztül.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Közben készítsük el a tölteléket. Forraljuk fel a vizet a porcukorral és főzzünk belőle szirupot. Adjuk hozzá a darált diót, a zsemlemorzsát, a mazsolát és a citromhéjat, majd keverjük össze. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztákat 5 mm vastagságúra, téglalap alakúra. Kenjük el a tésztán egyenletesen az előzőleg két/négyfelé osztott tölteléket, 1-1 cm-t hagyva a széleken.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Kenjük meg a széleket egy egész felvert tojással, majd tekerjük fel óvatosan a tésztát, ügyelve arra, hogy a széleket jól zárjuk le, és a töltelék ne folyjon ki.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    1 tojást válasszunk szét, és a felvert sárgájával kenjük meg egyenletesen a bejglik tetejét. Kelesszük szobahőmérsékleten 30 percen keresztül, hogy megszáradjon a sárgája a tetejükön.

  8. 8. lépés

    8. lépés képe

    Helyezzük a bejgliket margarinnal kikent lemezre. Kenjük meg a megszáradt tojássárgája réteget tojás fehérjével, vékonyan, néhány mozdulattal, hogy a sárgája ne keveredjen a fehérjével. A kettős kenés adja majd a bejglinek a szép, repedezett és csillogó tetőt. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre, míg a fehérje réteg is teljesen megszárad. Közben melegítsük elő a sütőt 170-180 °C-ra.

  9. 9. lépés

    9. lépés képe

    Ha a fehérje réteg is teljesen megszáradt, tegyük a bejgliket a sütőbe, és süssük 25-30 percen keresztül, míg teljesen átsülnek.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 400"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 260"
mood Nehéz
thumb_up 1
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem