Feltöltve:

Diós beigli birsalmasajttal

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

dió25 dekagramm
reszelt narancs héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor ( kb.)15 dekagramm
birsalmasajt (nem kötelező)10 dekagramm

Tészta

liszt60 dekagramm
tojássárgája3 darab
cukor2 evőkanál
1 csipetnyi
puha Rama10 dekagramm
tej2 dl
élesztő1 csokor

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet átszitálom, hozzáadom a tojások sárgáját, a cukrot, egy csipet sót, a Ramát, majd a felfuttatott élesztőt. Annyi tejjel dolgozom el, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjak, amit kézzel dagasztok 3-4 percig. Ezután kb. 35 percig kelesztem, meleg helyen.

  2. 2. lépés

    Ha már szépen megkelt, akkor két részre osztom, kinyújtom kb. 25 cm átmérőjűre és mindkét felét megtöltöm a diós töltelékkel.

  3. 3. lépés

    A töltelékhez a diót a tejjel és a többi hozzávalóval a gázon kis lángon felmelegítem, óvatosan, nehogy leégjen. (Ha szükséges, lehet még hozzá tejet adni, de vigyázzunk, hogy nehogy túl folyékony legyen).

  4. 4. lépés

    A diótölteléket egyenletesen elkenem a tésztán, majd a birsalmasajtból is teszek ízlés szerint, feltekerem és megkenem egy tojássárgával és azonnal az előmelegített sütőbe rakom.

  5. 5. lépés

    Kb. 30 percig közepes lángon sütöm. Amikor már szép aranybarna, azonnal kiveszem. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek