Feltöltve:

Diós beigli

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt1 kilogramm
Ráma40 dekagramm
porcukor10 dekagramm
2 dekagramm
tej3 dl
tojássárga2 darab
élesztő3 dekagramm

Töltelék

darált dió50 dekagramm
porcukor50 dekagramm
rumba áztatott mazsola25 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor2 csomag
forralt tej3 dl
tojássárga2 darab

A tepsibe

sütőpapír1 darab

Diós beigli a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztához valókat összegyúrjuk és 6 cipóba osztjuk. 30 percet pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A diót összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával és a 3 dl felforralt tejjel leöntjük és elkeverjük. A tejet szépen magába fogja szívni a töltelék. A cipókat egyesével kinyújtjuk téglalap alakúra és megtöltjük a töltelékkel. Tojássárgával kell lekenni. Minden egyes cipóval így járunk el. 30 percet pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem