Diós barnatorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 26 csapott mokkáskanál
  • tojás - 2 darab
  • barna cukor - 18 dekagramm
  • melasz - 10 dekagramm
  • Ráma - 18 dekagramm
  • tej - 2.5 dl
  • fehér csokoládé - 10 dekagramm
  • félbevágott dió - 12 darab
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • fehér csokoládémáz - 1 adag

Elkészítés:

  1. 24 cm-es tortaformához. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát. Lábosba tesszük a barna cukrot, Ramát a tejet, a melaszt és a fehér csokoládét. Kis lángon, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg összeolvas (nem forraljuk!). Tíz percre félretesszük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Robotgéppel a krémbe keverjük a tojásokat és a száraz hozzávalókat. A tésztát a Ramával kikent formába simítjuk és 60-70 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk és lehúzzuk a sütőpapírt. Teljesen kihűtjük. A fehér csokoládémázzal bevonjuk a torta tetejét és oldalát. A tetejét kirakjuk a félbevágott diószemekkel. A fehér csokimázhoz 30 dkg fehér csokoládét és 1,2 dl tejszínt összemelegítünk, majd hűtőszekrényben fél órára dermesztjük.