1. lépés
A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a fahéjat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 50 percig, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A mikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából és 2 lapra vágjuk. A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot és azt is bekenjük. Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, azután citromlével megkenjük, hogy ne barnuljanak meg. Beterítjük velük a sütemény tetejét, majd bevonjuk a csokoládémázzal. Ha a máz megdermedt, a süteményt szeletekre vágjuk.
Hozzászólások