Feltöltve:

Diós banánszelet

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojássárgája4 darab
cukor20 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
tojásfehérje kemény habja6 darab
liszt18 dekagramm
liszt16 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál

A töltelékhez

sárgabaracklekvár15 dekagramm
rum0.5 dl
banán6 darab
citrom leve0.5 darab
ét tortabevonó10 dekagramm
olaj1 teáskanál

A sütéshez

20x30 cm-es tepsi1 darab
sütőpapír1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a darált diót és a fahéjat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 50 percig, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A mikor a tészta teljesen kihűlt, kivesszük a formából és 2 lapra vágjuk. A lekvárt a rummal felfőzzük, hagyjuk kicsit hűlni, majd a felével bekenjük az egyik lapot, rátesszük a másik lapot és azt is bekenjük. Meghámozzuk a banánokat, hosszában félbevágjuk, azután citromlével megkenjük, hogy ne barnuljanak meg. Beterítjük velük a sütemény tetejét, majd bevonjuk a csokoládémázzal. Ha a máz megdermedt, a süteményt szeletekre vágjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem