Feltöltve:

Diós-szőlős minitorták

timer 80
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje4 darab
kristálycukor30 dekagramm
darált dió25 dekagramm
liszt2 evőkanál

A krémhez

Rama Vajas Íz17 dekagramm
finomliszt2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
tojássárgája4 darab
porcukor7 dekagramm
szőlő1 darab

A csokimázhoz

étcsokoládé1 tábla
olaj1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A 4 tojásfehérjét 30 dkg cukorral kőkeményre felverjük. Belekeverjük a darált diót és a 2 evőkanál lisztet.

2. lépés

A habnyomó sima csövével a margarinnal kikent sütőpapírra halmokat nyomunk, majd 180 fokos sütőben ,,megsütjük" (inkább csak szárítjuk).

3. lépés

A krémhez 5 dkg Rama Vajas ízt felolvasztunk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi lisztet (amennyit felvesz, hogy könnyen kenhető legyen) és 1 csomag vaníliás cukrot. Kb. 2 dl tejjel felengedjük, majd felfőzzük, hogy jó sűrű legyen.

4. lépés

A tojássárgákat a forró krémhez keverjük. 12 dkg Rama Vajas ízt, 7 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.

5. lépés

A korongokat megkenjük a krémmel, és megszórjuk szőlőszemekkel. (Fehér szőlővel finomabb.)

6. lépés

Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadunk egy evőkanál olajat, jól elkeverjük, és belemártogatjuk a korongokat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem