tojásfehérje | 4 darab |
kristálycukor | 30 dekagramm |
darált dió | 25 dekagramm |
liszt | 2 evőkanál |
Rama Vajas Íz | 17 dekagramm |
finomliszt | 2 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tej | 2 dl |
tojássárgája | 4 darab |
porcukor | 7 dekagramm |
szőlő | 1 darab |
étcsokoládé | 1 tábla |
olaj | 1 evőkanál |
A 4 tojásfehérjét 30 dkg cukorral kőkeményre felverjük. Belekeverjük a darált diót és a 2 evőkanál lisztet.
A habnyomó sima csövével a margarinnal kikent sütőpapírra halmokat nyomunk, majd 180 fokos sütőben ,,megsütjük" (inkább csak szárítjuk).
A krémhez 5 dkg Rama Vajas ízt felolvasztunk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanálnyi lisztet (amennyit felvesz, hogy könnyen kenhető legyen) és 1 csomag vaníliás cukrot. Kb. 2 dl tejjel felengedjük, majd felfőzzük, hogy jó sűrű legyen.
A tojássárgákat a forró krémhez keverjük. 12 dkg Rama Vajas ízt, 7 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.
A korongokat megkenjük a krémmel, és megszórjuk szőlőszemekkel. (Fehér szőlővel finomabb.)
Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadunk egy evőkanál olajat, jól elkeverjük, és belemártogatjuk a korongokat.
Hozzászólások