Feltöltve:

Diós-rumos szelet

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

cukor35 dekagramm
liszt30 dekagramm
tej1 dl
tojás4 darab
lekvár (én meggyet tettem)4 evőkanál
sütőpor1 csomag
víz16 evőkanál

A krémhez

vaníliás cukor1 csomag
darált dió10 dekagramm
apróra vágott dió5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
rum0.5 dl

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport és a vizet, a végén pedig óvatosan a tojások felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 5 perc után, ha nagyon égne, vegyük le 180 fokra és lazán dobjunk rá egy alufóliát.

2. lépés

Közben a krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk és a darált, darabos dióra öntjük. Hozzáadjuk a hideg Ramát és a többi hozzávalót, a maradék 10 dkg cukrot is, majd krémesre keverjük, használjunk robotgépet.

3. lépés

Ha megsült és kihűlt a tészta, vízszintesen kettévágjuk. Megkenjük a lapokat úgy, hogy a legfelső lap tetejére is maradjon krém. Ha van még, szórjuk meg dióval, vagy csokireszelékkel.

4. lépés

Tegyük be 1-2 órára a krém miatt a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem