Diós-mazsolás somlói
Diós-mazsolás somlói
  • timer0 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • cukor - 12 dekagramm
  • darált dió - 6 dekagramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • mazsola - 5 dekagramm
  • sütőrum - 0.5 dl
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • tej - 0.5 liter
  • csokiöntet - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojásokat a sóval, cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót és a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a sütőrumba áztatott mazsolát, és egy 20x15 cm-es lisztezett tepsibe öntjük, majd tűpróbáig sütjük. Tálra tépkedjük a kisült tésztát, ráöntjük az elkészített vaníliás pudingot, és tálaláskor csokiöntetet, tejszínhabot kínálunk mellé.