Feltöltve:

Diós-mákos zserbó

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

élesztő1 dekagramm
tej1 dl
liszt50 dekagramm
Ráma30 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárga2 darab
citrom1 púpos evőkanál

Töltelékhez

darált dió20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
darált mák10 dekagramm
sárgabaracklekvár30 dekagramm

Mázhoz

porcukor10 dekagramm
kakaópor5 dekagramm
tej2 evőkanál
Ráma5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a langyos tejben morzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót, az élesztős tejet, a tojások sárgáját, és a citromhéjat. Összegyúrjuk és hűtőben 20 percig pihentetjük.

2. lépés

A töltelékhez összekeverjük a diót a 15 dkg porcukorral, majd külön edényben a mákot és a maradék porcukrot.

3. lépés

A tésztát 4 részre osztjuk és vékonyan kinyújtjuk mindegyiket. Az első lapot a Ramával kikent nagy tepsibe fektetjük, megkenjük a lekvárral és megszórjuk a diós cukor felével.

4. lépés

Második lap, erre is lekvár, megszórjuk a mákos cukorral következő lapot majd lekvár, diós cukor és lezárjuk az utolsó lappal.

5. lépés

20 perc pihentetés után, 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

6. lépés

A mázhoz elkeverjük a cukrot, kakaóport, tejet és lassú tűzön összefőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a Ramát. Amikor már csak langyos, rákenjük a süteményre. Egy éjszakára hidegre tesszük, fektetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem