Diós-mákos pólya
Diós-mákos pólya
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 20 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • Ráma - 40 dekagramm
  • tojássárgája - 3 darab
  • liszt - 60 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab

A töltelékhez

  • darált dió, vagy mák - 15 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • tej - 1.2 dl
  • citrom reszelt héja - 0.5 darab
  • mazsola - 3 dekagramm
  • méz - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a Ramával és a tojássárgával. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt citromhéjat, jól összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A diót vagy a mákot a többi alapanyaggal tejben addig főzzük, amíg besűrűsödik. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, kis négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére kis halom kihűlt tölteléket teszünk, és a négyzet két átlós csücskét egymásra hajtjuk, így egy-egy kis pólyát kapunk. Kikent sütőlapra egymáshoz közel rakjuk, hogy sütés közben ne tudjon elterpeszkedni, szép pólya formájú maradjon. Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 percig sütjük.