Feltöltve:

Diós-mákos krémes

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

dióbél10 dekagramm
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
egész tojás4 darab
kristálycukor2.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
finomliszt2.5 dl
sütőpor2 kávéskanál
mák (nem szabad ledarálni)1.5 dl
Ráma30 dekagramm
tej1 liter
porcukor28 dekagramm
méz1 evőkanál
szódabikarbóna1 kávéskanál

Elkészítés

1. lépés

30 dkg lisztet, 10 dkg cukrot, 5 dkg Ramát, mézet, egész tojást, tojássárgát, szódabikarbónát, kevés tejet összegyúrunk. Kettéosztjuk, sütőlemezen világosra sütjük.

2. lépés

A piskótaszerű tésztához 4 db egész tojást 2,5 dl kristálycukorral habosra verünk, piskóta állagúra, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, mákos, lisztes keveréket.

3. lépés

Sütőpapírral kibélelt magas falú tepsiben 180-200 fokon megsütjük, majd mind a két tésztát kihűtjük. 1 liter tejben 2 evőkanál cukorral 2 csomag vanília pudingot felfőzünk, kihűtjük. A Ramát 18 dkg porcukorral habosra keverünk, ha a puding kihűlt a kettőt összekeverjük.

4. lépés

Alulra 1 mézes lapot teszünk, rá a krém egy részét, rá a mákos piskótát, rá a krém másik részét, erre a második mézes lapot, és erre a maradék krémet.

5. lépés

Száraz serpenyőben diót pörkölünk, durvára vágjuk, a sütemény tetejére szórjuk, és kakaóval meghintjük. Másnapig állni hagyjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem