Feltöltve:

Diós-körtés-szőlős rétes

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

réteslap1 csomag
Ráma10 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
kristálycukor10 dekagramm
dió20 dekagramm
nagyobb körte2 darab
szőlő50 dekagramm
zsemlemorzsa10 dekagramm
tejföl3 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, majd a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk. A körtét meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházát, a húsát kb. fél cm-es szeletekre aprítjuk. A diót durvára vágjuk. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.

  2. 2. lépés

    A Ramát felolvasztjuk. A réteslapokat lisztezett deszkán kiterítjük, két részre osztjuk, a két tekercshez. Laponként megkenjük olvasztott Ramával lapok fél oldalára rászórjuk a zsemlemorzsát.

  3. 3. lépés

    A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat), előmelegítjük. A tepsit Ramával kikenjük. A töltelék hozzávalóit a cukros fahéjjal egy tálban összekeverjük, majd egy-egy csíkban elosztjuk a zsemlemorzsán.

  4. 4. lépés

    A tetejét megkenjük a tejföllel, és óvatosan, de szorosan feltekerjük a rudakat. A tepsibe fektetjük, a tetejüket megkenjük a maradék olvasztott Ramával. A sütőben aranysárgára sütjük kb. 35-40 perc alatt.

  5. 5. lépés

    Kivesszük, és a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem