zsemlemorzsa | 10 dekagramm |
---|---|
tojás | 2 darab |
olívaolaj | 3 evőkanál |
aprított dió | 5 dekagramm |
spenót | 15 dekagramm |
balzsamecet | 1 evőkanál |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
karalábé | 2 darab |
sárgabarackdzsem | 2 teáskanál |
Diós karalábé recept.
Elsőként a dresszinghez keverjük össze a mustárt, a dzsemet, az ecetet, olajat, ízlés szerint sót, és a borsot.
Az aprított diót keverjük el a panírmorzsával, a karalábét kisujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, és borsozzuk. A tojást felverjük, a karalábé szeleteket először ebbe, majd a diókeverékbe forgassuk meg, Az olajat felforrósítjuk, és alacsony fokozaton süssük 2 percig. Összekeverjük a dresszinget az aprított spenóttal, majd erre tálaljuk a karalábét.