Diós-kakaókrémes muffin
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • cukor - 12 dekagramm
    • liszt - 16 dekagramm
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • sütőpor - 1 kávéskanál
    • darált dió - 8 dekagramm

    Krémhez

    • habtejszín - 200 milliliter
    • porcukor - 3 evőkanál
    • cukrozatlan kakaópor - 2 evőkanál
    • habfixáló - 1 csomag

    Díszítéshez

    • darált dió - 1 kevés
    • dekor hópihe (elhagyható) - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A Ramát, a 12 dkg cukrot és a tojásokat simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet apránként, hogy ne csináljunk lisztfelhőt magunk körül. Ezután következik a darált dió és utolsó lépésként adjuk hozzá, majd még egyszer jól keverjük el vele együtt az alapot. A muffin sütőt kibéleljük a muffin papírokkal és egy kanál, vagy spatula segítségével beleadagoljuk a muffin tésztát a formákba. Előmelegített sütőben megsütjük őket. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Amíg a muffinok sülnek, a habtejszínt kikeverjük a habfixálóval, a kakaóval és a 2-3 ek. porcukorral. Kemény habot kell hogy kapjunk, mert azzal lehet szépen díszíteni. Ha a muffinok kihűltek, a krémet habzsákba töltjük és a muffinok tetejére nyomjuk. Egy kevés darált dióval megszórjuk és tehetünk rá pár hópihét is díszítésképp, ahogy a képen is van.