Diós-habos sütemény
Diós-habos sütemény
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tojássárgája - 3 darab
    • liszt - 3 evőkanál
    • tej - 2.5 dl
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Tészta

    • tojás - 4 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • víz - 10 evőkanál
    • darált dió - 15 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 csipetnyi

    Hab

    • tej - 3 dl
    • tejszínhabpótló por - 2 csomag

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a porcukorral, és a vízzel jól elkeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm. A tejet elkeverem a liszttel, a tojássárgákkal, és sűrűre főzöm. A porcukrot a Ramával és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 csomag tejszínhabpótló port 3 dl tejjel keményre felverek, és a krémre kenem. A tetejére csokit reszelek.