Feltöltve:

Diós-habos sütemény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

tojássárgája3 darab
liszt3 evőkanál
tej2.5 dl
porcukor15 dekagramm
Ráma1 csomag
vaníliás cukor2 csomag

Tészta

tojás4 darab
porcukor20 dekagramm
víz10 evőkanál
darált dió15 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

Hab

tej3 dl
tejszínhabpótló por2 csomag

Diós-habos sütemény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a porcukorral, és a vízzel jól elkeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan a masszához keverem. Előmelegített sütőben megsütöm. A tejet elkeverem a liszttel, a tojássárgákkal, és sűrűre főzöm. A porcukrot a Ramával és a vaníliás cukorral habosra keverem, ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverem. Hab: 2 csomag tejszínhabpótló port 3 dl tejjel keményre felverek, és a krémre kenem. A tetejére csokit reszelek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem