Diós habcsók
Diós habcsók
  • timer80 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • dió - 20 dekagramm
  • citrom - 1 darab
  • tojásfehérje - 3 darab
  • kristálycukor - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tojások fehérjéjét habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot és a citrom levét. A cukor olvadásáig verjük.
  2. Amikor már nem érzünk benne cukorszemcsét gőz fölé helyezzük és addig verjük, amíg a hab szinte remeg.
  3. A diót nagyon vékonyra szeleteljük és óvatosan hozzákeverjük a habhoz
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal halmokat rakunk. 100-120 C fokos sütőben inkább csak szárítjuk kb. 55-60 percig.