Diós-fokhagymás rántott szelet
Diós-fokhagymás rántott szelet
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 15 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • tej - 6 dl
  • liszt - 10 dekagramm
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • fokhagyma - 1 darab
  • dió - 15 dekagramm
  • sertés comb - 8 szelet

Elkészítés:

  1. A sertés combot csak nagyon gyengéden klopfoljuk ki. A fokhagymát megtisztítjuk és bele zúzzuk a tejbe. Hozzáadjuk az ételízesítőt.
  2. Belehelyezzük a húsokat. Egy éjszakára lefóliázva a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a húsokat kiszedjük a pácból, papír törlővel leitatjuk a nedvességet róla, megsózzuk és lisztbe, tojásba majd a zsemlemorzsával összekevert dióba forgatjuk.
  4. Forró olajban egyik oldalát fedő alatt, majd megforgatva fedő nélkül kisütjük.