Feltöltve:

Diós-fahéjas-csokis szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

citromaroma

A tetejére

reszelt csokoládé1 tábla
darált dió1 kevés

krem

cukor5 dekagramm
őrölt fahéj3 evőkanál
csokoládé10 dekagramm
vaníliás pudingpor1 csomag
tej6 dl

Tészta

darált dió15 dekagramm
liszt6 evőkanál
cukor10 evőkanál
tojás5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Készítsük el a tésztát: a tojásokat a cukorral verjük fehér habosra. A lisztet keverjük össze a darált dióval, és lassan forgassuk bele a tojáshabba. Előmelegített sütőbe rakjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe. Miközben sül, készítsük el a krémet. 5 dl tejet cukorral elkeverve tegyünk fel forrni, a maradék 1 dl-ben oldjuk fel a pudingport. Ha forr a tej, szórjuk bele a fahéjat, és a tűzről levéve, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a feloldott pudingport. Sűrítsük be, és szórjuk bele a csokoládédarabkákat, keverjük, míg elolvadnak, majd hagyjuk hűlni a krémet. Ha megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel, 3 evőkanállal hagyjunk a tetejére is. A piskóta tetejét is borítsuk be a pudingkrémmel, és reszeljünk rá csokoládét, és szórjuk meg darált-pirított dióval. Tegyük hűtőbe egy órára, hogy a krém megkeményedjen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem