Feltöltve:

Diós-csokoládés kocka

timer 15
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

étcsokoládé200 gramm
dió200 gramm
finomliszt100 gramm
fahéj1 teáskanál
őrölt szegfűszeg1 kávéskanál
tojás6 darab
lágy Rama250 gramm
porcukor200 gramm
1 kevés

A mázhoz és a díszítéshez

sárgabaracklekvár200 gramm
tortabevonó étcsokoládé100 gramm
étolaj3 evőkanál
felezett dió35 darab

Elkészítés

1. lépés

Meleg vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk a felaprózott étcsokoládét, majd langyosra hűtjük. A dió felét megdaráljuk, felét durvára vágjuk, és összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes (25x35) nagyságú tepsit, a sütőt előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A Ramát habosra keverjük a cukorral, az egyenként hozzáadott tojássárgákkal, és a langyos csokoládéval. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva a csokoládés masszához keverjük. A lekvárt felforrósítjuk, és azonnal megkenjük vele a forró süteményt. Hagyjuk kihűlni, aztán sütőpapírostól kiemeljük a tepsiből, és bevonjuk a meleg vízfürdőben felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéval. Mielőtt megkötne, 4x4cm-es kockákat jelölünk be rajta, közepükre 1-1 fél diószemet nyomunk, és hagyjuk egészen megdermedni. A jelölővonal mentén szeleteljük. Sokáig elálló finom sütemény.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem