Feltöltve:

Diós-csokis szelet

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

porcukor8 evőkanál
tojás8 darab
liszt4 evőkanál
darált dió4 evőkanál
sütőpor0.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál

krem

Ráma25 dekagramm
porcukor18 evőkanál
keserű kakaópor6 evőkanál
tojás2 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, a lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a darált dióval. Hozzákeverjük a tojásos porcukorhoz, végül belekeverjük a tojáshabot. Előmelegített 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt közepes tepsiben, 25 perc alatt készre sütjük. A krémhez a tojásokat gőz fölött kikeverjük a porcukorral. A Ramát magában habosítjuk, hozzákeverjük a kakaóport, és a kihűlt tojásos porcukrot. A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsó lapot a krém felével, majd rátesszük a tetejét, és a maradék krémmel befedjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem