Feltöltve:

Diós-barackos falatok

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rum1 evőkanál
reszelt szerecsendió1 teáskanál
liszt35 dekagramm
darált dióbél5 dekagramm
tojássárgája6 darab
tojás1 darab
vaníliás cukor1 csomag
porcukor10 dekagramm
sütőmargarin15 dekagramm

A mázhoz

porcukor10 dekagramm
baracklekvár25 dekagramm
aszalt barack25 darab

Diós-barackos falatok a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tojást, és a tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük. A diót összekeverjük a liszttel, a reszelt szerecsendióval és a rummal, majd beledolgozzuk a kihabosított masszába, és sima tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába tekerjük, és a hűtőben 2-3 órát pihentetjük. A sütőt 160 C-fokra, (gázsütő 1. fokozat), előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Pihentetés után diónyi darabokat formázunk a masszából, és a tepsire rakosgatjuk. A sütőben 20 percig sütjük. Amíg sül, a lekvárt felmelegítjük, és simára keverjük. Amikor a diós falatkák megsültek, egyből bekenjük a lekvárral, és száradni hagyjuk. A porcukrot kevés forró vízzel simára keverjük, majd bekenjük vele a sütiket. A tetejüket aszalt barackkal díszítjük, majd rácson szárítjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem