Feltöltve:

Diós-baracklekváros sütemény

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma12 dekagramm
liszt30 dekagramm
darált dió15 dekagramm
cukor30 dekagramm
tojás3 darab
tej3 dl
sütőpor1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
baracklekvár1 darab
porcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá. A tojássárgákat keverjük el az enyhén megolvasztott Ramával, a cukorral, és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és a tej egy részét, majd tegyük hozzá a darált diót, és a maradék tejet.

2. lépés

Alaposan keverjük össze a masszát, ezután forgassuk bele óvatosan a felvert tojáshabot. A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig süssük.

3. lépés

Amikor kihűlt a tészta borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk vissza, és vízszintesen vágjuk ketté. Kenjük meg ízlés szerint baracklekvárral. A tetejét díszíthetjük porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem