Feltöltve:

Diókrémes piskótatekercs

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótatekercshez

tojás8 darab
porcukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál

Diókrémhez

tejszínhab25 dekagramm
dió5 dekagramm
zselatin1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját és a lisztet. Egy nagy, kikent és kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk, majd közepesen meleg sütőben megsütjük.

  2. 2. lépés

    Ha megsült kivesszük, porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

  3. 3. lépés

    A töltelékhez a keményre vert tejszínhabba belekeverjük a darált diót és a 2 ek langyos vízben feloldott zselatint. Összekeverjük a tejszínhabbal és megtöltjük a piskótát. Feltekerjük porcukorral is megszórjuk, de leönthetjük csokival is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0