Feltöltve:

Diókrémes mézesszelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

narancs1 darab
vágott pisztácia2 evőkanál

A tésztához

méz14 dekagramm
liszt50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
mézeskalácsfűszer1 evőkanál
őrölt fahéj0.5 teáskanál
szalalkáli2 dekagramm
tej0.5 dl
tojás3 darab
Ráma7 dekagramm

A diókrémhez

rum6 evőkanál
vaníliás pudingpor2 csomag
tej6 dl
porcukor28 dekagramm
darált dió25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
vaníliás cukor4 csomag
narancs lereszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát és a mézet kis tűzön felforrósítjuk, lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a meglangyosított tejben. A Rama-méz elegyben egyenként elkeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben a liszthez adjuk, fakanállal, vagy a kézi robotgép dagasztóspiráljával jól összedolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk, fóliával letakarjuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát, 2 cipóra osztjuk, és liszttel behintett két sütőpapír között mindkettőt kb. 32 x 32 cm-es lapokra nyújtjuk. A sütőpapírral együtt a sütőtepsibe húzzuk, a felső sütőpapírlapot levesszük. A forró sütőben 12-15 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, egyenletesen körbevágjuk, és 3 db kb. 10 x 30 cm-es lapra vágjuk. A diókrémhez a pudingport a zacskón olvasható utasítás szerint, de csak 6 dl tejjel és 8 dkg porcukorral sűrű péppé főzzük, belekeverjük a darált diót, és hagyjuk langyosra hűlni. A Ramát habosra keverjük 20 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a rumot, 8 evőkanálnyit csillagcsőrrel ellátott nyomózsákban félreteszünk a díszítéshez. A többit elkeverjük a diós pudinggal, majd 3 részre osztjuk. Megtöltjük vele a tésztalapokat és a tetejét is megkenjük. A tetejét villával megcifrázzuk, és rászórjuk a vágott pisztáciat. A leendő szeletek egyik végére rózsákat nyomunka a félretett krémből, és 1 napra hidegre tesszük. Tálaláskor a narancsot héjastól, nem túl vékony karikákra, majd nyolcadokra vágjuk, és beleszúrjuk a krémrózsákba.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0