Feltöltve:

Diókrémes linzer

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgabarack-, eper- vagy szilvalekvár
csokoládé

Tészta

cukor10 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl3 evőkanál
baracklekvár a kenéshez1 kevés
Ráma20 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor0.5 csomag
liszt40 dekagramm

Rátét

darabosra vagdalt dió a szóráshoz1 kevés
vaníliás cukor1 csomag
darált dió25 dekagramm
cukor25 dekagramm
tojás5 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a Ramával, picit megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáit, és annyi tejfölt, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Gyorsan összedolgozzuk, majd az összeállított cipót hideg helyen pihentetjük egy jó fél órát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kikent, liszttel hintett gáztepsibe fektetjük. Megkenjük kissé vastagabban baracklekvárral, erre öntjük a diós tölteléket. Tetejét darabosra vagdalt dióval megszórjuk. A töltelékhez a tojások sárgáit habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a vaníliás cukrot, végül a tojások fehérjének keményre vert habját. Előmelegített, forró sütőbe tegyük, de mérsékeljük a lángot, és kb. 35-40 perc alatt sütjük ki. Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.<br />
    <br />

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem