Feltöltve:

Diókrémes citromszelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás5 darab
porcukor15 dekagramm
liszt25 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
citrom1 púpos evőkanál

A diókrémhez

tojássárgája3 darab
porcukor5 dekagramm
Ráma10 dekagramm
darált dió10 dekagramm

A citromos mázhoz

porcukor18 dekagramm
citromlé2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Felverjük a tojásfehérjét, majd óvatosan belekeverjük a porcukrot, a tojássárgát, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom lereszelt héját, végül a citrom levét. Egy tepsit Ramával kikenünk, liszttel megszórjuk, és a tésztát aranysárgára sütjük. A töltelékhez a 3 tojássárgát a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. A Ramát habosra keverjük, belevegyítjük a darált diót, majd összedolgozzuk a kihűlt masszával. Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük a diókrémmel, és a tetejét bevonjuk az egy evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal, majd éles késsel felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre