Diócska
  • timer3 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 30 dekagramm
    • darált dió - 10 dekagramm
    • Ráma - 1 púpos evőkanál
    • porcukor - 10 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Töltelék

    • puha Rama - 16 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • rum - 1 evőkanál
    • szörp (zöldalma) - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A Ramát és a cukrot gépi habverővel kiverem, majd a többi hozzávalót is beledolgozom. Az elkészült masszát a Ramával kikent, kilisztezett formákba töltöm. Amíg sülnek a diócskák (180 fokon, 15-20 percig), addig kikeverem robotgéppel a krémet. Ha kihűltek a diócskák, összeragasztom őket. Jó étvágyat.