tej | 0.5 dl |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
darált dió | 10 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
rum | 1 kevés |
tésztamorzsa | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
---|---|
só | 1 csipetnyi |
citromlé | 1 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojás | 5 egész |
porcukor | 25 dekagramm |
olaj | 2.5 dl |
liszt | 40 dekagramm |
Dió a Desszertek kategóriában
A tésztához a tojásokat elkeverjük a cukorral, olajjal, ízesítőkkel és a liszttel. Nehezen kavarható massza lesz, amit speciális öntvényformában megsütünk. A formát mindig bekenjük olajjal, hogy könnyen kijöjjenek a diócskák. Miután megsültek, még melegen körbe vágjuk őket, hogy szép formájuk legyen. A töltelékhez a levágott tészta-széleket ledaráljuk, langyos cukros tejjel leöntjük, hozzáadjuk a vaníliát, rumot és a darált diót. Ha kihűlt, hozzákeverjük a Ramához. A diócskákat megtöltjük és kettesével összeragasztjuk.