Dinnyés kehely
Dinnyés kehely
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tehéntúró - 25 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • vaníliás cukor - 4 csomag
  • csokoládé - 1 tábla
  • kisebb sárgadinnye - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tejfölt elkeverjük a túróval és beleszórjuk a vaníliás cukrot. A csokoládét reszelős késsel ráreszeljük, daraboljuk a simára kevert tejfölös vaníliás túróra és az egészet jól összekeverjük.
  2. A sárgadinnyét kétfelé vágjuk, a belsejét egy kanállal kikaparjuk, a dinnyét meghámozzuk és vékony, kis szeletekre vágjuk.
  3. Néhány szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit a túrós masszába keverjük.
  4. Fagylaltos tálkába, vagy kehelybe adagoljuk a krémet. A tetejére sárgadinnye szeleteket helyezünk, és tetszés szerinti tejszínhabot nyomunk rá. A kelyheket egy órára hűtőbe tesszük.