Feltöltve:

Dinnyés joghurttorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótatésztához

tojás3 darab
cukor12.5 dekagramm
vanillin cukor1 csomag
liszt7.5 dekagramm
sütőpor1 csapott mokkáskanál
őrölt mandula5 dekagramm

A joghurtos tejszínkrémhez

sárgadinnye1 darab
fehér zselatin8 lap
habtejszín6 dl
citromlé4 evőkanál
joghurt15 dekagramm
cukor10 dekagramm

Ezenkívül

szeletelt mandula5 dekagramm
baracklekvár2 evőkanál
Ráma1 darab
sütőpapír1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótatésztához a tojást keverjük habosra egy keverőtálban kézi mixerrel a legmagasabb fokozaton 1 percig. A vanillin cukorral elvegyített cukrot szitáljuk hozzá a következő 1 perc keverési idő alatt, majd keverjük a masszát további 2 percig. A lisztet a sütőporral szitáljuk hozzá, és egy alacsonyabb fokozaton dolgozzuk bele. Simítsuk a tésztát a formába, toljuk be a sütő alsó harmadába, és süssük ki. Sütési hő 180 fok, kb. 25 perc. Távolítsuk el a sütőforma peremét. Borítsuk a piskótalapot egy sütőpapírral fedett rácsra, távolítsuk el a forma alját is, és hűtsük ki teljesen a tésztát.

  2. 2. lépés

    Közben pirítsuk meg a szeletelt mandulát rétegezett serpenyőben szárazon, és egy tányéron hűtsük ki. Távolítsuk el óvatosan a piskóta aljáról a sütőpapírt és vágjuk át egyszer keresztben a lapot. Az alsó tortalapot helyezzük vissza a tortaformába.

  3. 3. lépés

    A joghurtos tejszínkrémhez felezzük el a dinnyét, és távolítsuk el egy kanállal a magokat. Hámozzuk meg a dinnyét és apróra szeleteljük fel. Pürésítsünk belőle 15 dkg-ot, a maradékot pedig vágjuk kockára, és egy szűrőben jól csepegtessük le. Áztassuk be a zselatint a csomagoláson lévő utasítás szerint. Verjük fel a tejszínt keményre. A dinnyepürét, a citromlevet, a joghurtot, és a cukrot keverjük simára egy habverővel. Először csak kb. 4 evőkanálnyi dinnyés krémet keverjünk össze habverővel a zselatinnal, majd az egész masszát vegyítsük el. Ha a massza zselésedni kezd, forgassuk bele a tejszínhabot, majd a feldarabolt dinnye harmad részét is. Az így elkészített töltelék felét simítsuk a tortalapra, helyezzük rá a második lapot, és fedjük be a megmaradt töltelékkel.

  4. 4. lépés

    Tegyük kb. 3 órára hűtőszekrénybe. Óvatosan távolítsuk el a tortaforma peremét. Halmozzuk a megmaradt dinnyekockákat a torta tetejére. Keverjük simára a lekvárt, kenjük meg vele a torta szélét, majd szórjuk meg mandulával.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre