Feltöltve:

Dinnye charlotte

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kisebb görögdinnye2 darab
frissen facsart citromlé4 evőkanál
tojásfehérje3 darab
cukor20 dekagramm
tejszín2 dl
babapiskóta20 darab
konyak1 dl
mandula10 darab

Elkészítés

1. lépés

Az egyik dinnyét félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, húsát összeturmixoljuk, citromlevet csurgatunk rá.

2. lépés

A tojásfehérjéket felverjük, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot. A tejszínt is felverjük, és a tojáshabbal együtt felváltva adagoljuk a dinnyepüréhez.

3. lépés

Az egészet tálba simítjuk, 3 órára mélyhűtőbe tesszük, és időnként habverővel felverjük, hogy csak félkeményre hűljön.

4. lépés

Kis tálakat kibélelünk babapiskótával, megtöltjük a félig fagyott masszával, és visszatesszük a mélyhűtőbe.

5. lépés

A másik dinnye húsát kockákra vágjuk, meglocsoljuk konyakkal, lefedjük, és hidegre tesszük. Tálalás előtt a kis tálakat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, hogy könnyen tálra tudjuk borítani belőle a tartalmát.

6. lépés

Körberakjuk konyakos dinnyekockával és a tetejére-durvára vágott, pirított mandulát szórunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem