Dinnye
Dinnye
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piros részhez

    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • darált keksz - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • piros ételfesték - 1 üvegcse
    • rumaroma - 1 darab
    • sárgadinnyés vodka vagy víz - 3 cl

    Zöld részhez

    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • darált keksz - 30 dekagramm
    • zöld ételszínezék - 1 pohár
    • porcukor - 10 dekagramm
    • sárgadinnyés vodka vagy víz - 3 cl

    A magokhoz

    • tortabevonó - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A piros masszából készítünk 6 db. egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük, és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágunk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsolódik a zöld széle. (Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép). Miután ügyesen felszeleteltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével, vagy, mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk.