Diétás császármorzsa (cukrász)
Diétás császármorzsa (cukrász)
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • folyékony édesítő - 1 evőkanál
  • édesítő tabletta - 10 darab
  • búzadara - 1 bögre
  • citrom reszelt héja - 0.5 darab
  • 3 cm hosszú vaníliarúd - 2 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • kurkuma - 1 csipetnyi
  • vaníliás pudingpor - 1 evőkanál
  • Ráma - 5 dekagramm
  • olaj - 0.5 dl

Elkészítés:

  1. A vizet lábosba tesszük, belekeverjük az édesítőt, a vaníliarudakat, a csipet sót, a citrom héját, a kurkumát és az evőkanál pudingport. Feltesszük a tűzhelyre és kevergetés közben forrásig hevítjük.
  2. Apránként belefőzzük a búzadarát és amikor már kihűlt, akkor keverjük hozzá a Ramát. Egy palacsintasütőben olajat melegítünk és beleöntjük a grízes pépet.
  3. Állandó kevergetés közben megpirítjuk, közben darabokra vagdaljuk a fakanállal. Ha sok egyszerre a pép, többszörös adagban is piríthatjuk. Édesítővel megszórjuk.