Diákcsemege tallér
Diákcsemege tallér
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 12 dekagramm
    • sütőpor - 1 teáskanál
    • cukor - 4 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • Ráma - 6 dekagramm
    • tej - 1 evőkanál
    • liszt a nyújtáshoz - 1 kevés
    • tej- vagy étcsokoládé a bevonáshoz - 15 dekagramm

    A töltelékhez

    • Ráma - 3 dekagramm
    • cukor - 5 dekagramm
    • méz - 1 evőkanál
    • Főzőtejszín - 3 evőkanál
    • diákcsemege (dió, mogyoró, mazsola és más aszalt gyümölcsök keveréke) - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A kétféle cukrot a puha Ramával habosra keverjük, a tejet hozzáadjuk, majd a sütőporos liszttel összedolgozzuk. Letakarva fél órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután a meglisztezett gyúrólapon 2-3 milliméter vékonyságúra nyújtjuk, majd egy 4 centis átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 7 perc alatt elősütjük. Közben a töltelékhez való Ramát, cukrot, mézet és vaníliás cukrot lábasba rakjuk, kevergetve addig forrósítjuk, amíg egy kicsit karamelizálódni kezd. Kis lángra állítjuk, a tejszínt hozzáadjuk, 1-2 percig főzzük, akkor jó, ha sima massza lesz. Ezután a diákcsemegét belekeverjük, a tűzről lehúzzuk. A töltelékből az elősütött tésztakorongok közepére 1-1 kiskanálnyit halmozunk, majd a sütőbe visszatoljuk és 6-7 percig sütjük. Amikor kész az olvasztott csokoládéval bevonjuk, tetejét vegyes aszalt gyümölcsökkel díszítjük.