Diaboló
Diaboló
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 25 dekagramm
  • Ráma - 13 dekagramm
  • porcukor - 13 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 1 darab
  • kakaópor - 1 púpos evőkanál

A töltelékhez

  • piros színű sűrű lekvár vagy gyümölcsíz - 1 kevés

A világos tészta tetejére

  • kristálycukor - 1 darab

Elkészítés:

  1. A lisztet a Ramával, cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral és a tojással összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport, majd a tésztát legalább egy órára hűtőbe tesszük. Mindkét részt külön-külön 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőlük. A világos korongok tetejét megszórjuk kristálycukorral, sütőlemezre fektetjük őket, és a sütőben erős lángon 5-10 perc alatt megsütjük. Amikor már teljesen kihűltek, egy sárga korongot egy barnával gyümölcsízzel, vagy sűrű lekvárral összeragasztunk úgy, hogy a világos korongok cukrozott fele kerüljön felülre.