Feltöltve:

Diaboló

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

liszt25 dekagramm
Ráma13 dekagramm
porcukor13 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
vaníliás cukor1 csomag
tojás1 darab
kakaópor1 púpos evőkanál

A töltelékhez

piros színű sűrű lekvár vagy gyümölcsíz1 kevés

A világos tészta tetejére

kristálycukor1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával, cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral és a tojással összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport, majd a tésztát legalább egy órára hűtőbe tesszük. Mindkét részt külön-külön 2-3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és korongokat szúrunk ki belőlük. A világos korongok tetejét megszórjuk kristálycukorral, sütőlemezre fektetjük őket, és a sütőben erős lángon 5-10 perc alatt megsütjük. Amikor már teljesen kihűltek, egy sárga korongot egy barnával gyümölcsízzel, vagy sűrű lekvárral összeragasztunk úgy, hogy a világos korongok cukrozott fele kerüljön felülre.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre