Feltöltve:

Dettus féle máglyarakás

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szikkadt zsemle6 darab
alma1 kilogramm
tej5 dl
tojás10 darab
cukor10 evőkanál
vaníliás cukor3 csomag
darált dió12 dekagramm
baracklekvár1 üvegcse
őrölt fahéj1 kevés

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
zsemlemorzsa1 darab

Elkészítés

1. lépés

A hideg tejet összekeverem 3 kanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, 3 tojássárgával (a többit felhasználhatjuk rántottához), majd ezt jól elkeverjük. Közben az almákat lereszeljük és 2 kanál cukorral és fahéjjal elkeverjük és kicsit félretesszük. A tepsit vékonyan kikenjük Ramával és megszórjuk zsemlemorzsával. Kicsit megpaskoljuk a tepsit hogy mindenhova jusson. Fontos, hogy a tepsi nem legyen túl nagy, de magas falú legyen a hab miatt. A zsemléket 2 centis szeltekre vágom és belemártogatom a tejes tojásos lébe úgy hogy egy kicsit megnyomogatom ,hogy ne legyen annyira csurgós és szorosan lerakok egy réteget ezekből. Utána jöhet az almás réteg és ennek a tetejét megszórom a darált dió felével és ezt követi egy újabb zsemlés réteg. Ezt berakom a sütőbe 1 órára sülni 180°C-os sütőbe. Félidőnél a 10 tojásfehérjét 5 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jó kemény habbá verjük(a cukor azért fontos mert ettől lesz olyan nagy a hab). Mikor lejárt az 1 óra, kiveszem a sütőből, megkenem jó vastagon baracklekvárral és megszóróm a maradék dióval, majd végül rákenek a tojáshabot. Visszateszem az egészet a sütőbe és addig sütöm míg a hab barnulni nem kezd(ez egy 15-20 perc). Ha kihűlt akkor felszeleteljük és máris fogyasztható. Ez a család kedvence:)

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem