Feltöltve:

Dériné csókja

timer 10
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás10 darab
porcukor0.5 kilogramm
vanília1 darab
pörkölt dió25 dekagramm
erős feketekávé1 dl
liszt1 evőkanál
nescafe2 kávéskanál
cukor15 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A 10 tojásfehérjéből kemény habot verünk. Lassan hozzáadjuk a fél kg porcukrot és gőz főlőtt 35 percig verjük. Ha kész, levesszük a gőzről és lassan hozzákavarjuk a 25 dkg pörkölt diót.
A sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk, és lassú tüzön (100 fokon) megszárítjuk.

2. lépés

Krém: A 10 tojássárgáját kikavarjuk a 15 dkg cukorral. Hozzáadjuk a feketekávét és a lisztet, majd lassú tüzön megfőzzük. A tűzről levéve, hozzákavarjuk a 2 kávéskanál nescafét, majd, ha kihült, hozzákavarjuk a 25 dkg margarint.

3. lépés

Töltés: Az elkészült krémmel megtöltjük a habcsókokat. Az egyikre a krémet tesszük, a másikat rányomjuk, majd a pörkölt dióban meghempergetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem