Debrecenis pulykamell
Debrecenis pulykamell
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • tejföl - 2 dl
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 1 evőkanál
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • pulykamell - 40 dekagramm
  • Debreceni kolbász - 15 dekagramm
  • Knorr Ételsűrítő - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A pulykamell szeleteket húskalapáccsal jól kiverjük, és a KNORR fűszerrel megszórva félretesszük. A Debreceni kolbászt ledaráljuk, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd az így nyert krémet a szeletekre kenjük.
  2. A húsokat szorosan felgöngyöljük, és a tekercseket hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a göngyölegeket a serpenyőben finoman rázogatva megpirítjuk őket.
  3. Aláöntünk 3 dl vízből, és leveskockából készült húslevest, és fedő alatt 4-5 percig pároljuk. Ha a tekercsek megpuhultak, a léből kivesszük, és félretesszük. A KNORR ételsűrítővel keverés közben besűrítjük a szaftot. Utána ízesítünk ha szükséges, hozzákeverjük a maradék tejfölt, majd a tekercseket visszatéve, még egyszer felforraljuk.