Feltöltve:

Debreceni sertéstokány

timer 45
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olaj2 evőkanál
Knorr Pörköltízesítő kocka2 darab
hagyma1 darab
Debreceni kolbász250 gramm
fűszerpaprika1 teáskanál
sertéslapocka500 gramm

Debreceni sertéstokány a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy nagyobb serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk fel olajat és pirítsuk üvegesre rajta a hagymákat.

2. lépés

Közben vágjuk kisebb csíkokra a lapockát. Adjuk a hagymához és pirítsuk fehéredésig.

3. lépés

Ezután adjuk hozzá a pörköltkockákat és egy kevés fűszerpaprikát. Keverjük el, majd öntsük föl egy kevés vízzel. Fedő alatt közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 20-25 percig. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

4. lépés

Ezután adjuk hozzá a közben kisebb darabokra vágott debreceni kolbászt. Fedjük le és további 10-15 perc alatt pároljuk készre. Tálaljuk nokedlivel, vagy főtt tésztával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem