Debreceni rakott káposzta
Debreceni rakott káposzta
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejszín - 2 dl
  • zöldhagyma - 2 darab
  • káposzta - 50 dekagramm
  • füstölt sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Tejszínes sonkás tészta alap - 1 csomag
  • előfőzött hosszúszemű rizs - 1 csomag
  • csemege debreceni - 30 dekagramm
  • piros húsú paprika - 1 darab

Elkészítés:

  1. A csíkokra vágott káposztát forrásban lévő, ételízesítővel ízesített vízben főzzük 3-5 percig.
  2. Ezalatt a szeletelt debreceni kolbászt zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon lábasban, vagy magasabb falú serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, jól átforrósítjuk, majd leöntjük 4 dl forró vízzel.
  3. Fedő alatt kb. 5-6 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tetszőleges darabokra vágott hagymát, paprikát, és a 2 dl tejszínben elkevert Alapot és felforraljuk.
  4. A leszűrt káposztát tegyük egy hőálló edénybe, majd öntsük rá a kolbászos ragut. Szórjuk meg reszelt sajttal és 175 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt süssük készre.