Feltöltve:

Debreceni rakott káposzta

timer 45
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejszín2 dl
zöldhagyma2 darab
káposzta50 dekagramm
füstölt sajt10 dekagramm
Knorr Tejszínes sonkás tészta alap1 csomag
előfőzött hosszúszemű rizs1 csomag
csemege debreceni30 dekagramm
piros húsú paprika1 darab

Debreceni rakott káposzta a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A csíkokra vágott káposztát forrásban lévő, ételízesítővel ízesített vízben főzzük 3-5 percig.

2. lépés

Ezalatt a szeletelt debreceni kolbászt zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon lábasban, vagy magasabb falú serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst, jól átforrósítjuk, majd leöntjük 4 dl forró vízzel.

3. lépés

Fedő alatt kb. 5-6 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tetszőleges darabokra vágott hagymát, paprikát, és a 2 dl tejszínben elkevert Alapot és felforraljuk.

4. lépés

A leszűrt káposztát tegyük egy hőálló edénybe, majd öntsük rá a kolbászos ragut. Szórjuk meg reszelt sajttal és 175 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt süssük készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem