Feltöltve:

Datolyatorta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

porcukor18 dekagramm
kimagozott datolya25 dekagramm
zsemlemorzsa2 evőkanál
darált mandula25 dekagramm
tojásfehérje10 csapott mokkáskanál
1 csipetnyi

Díszítés

habfixáló1 csomag
tejszín1.5 dl
cukrozott narancshéj10 dekagramm
hámozott mandula30 darab
kimagozott datolya30 darab

Grillázs

kristálycukor20 dekagramm
Ráma1 kávéskanál
darabolt mandula10 dekagramm

krem

neszkávé3 evőkanál
vaníliás pudingpor2 evőkanál
tojássárgája10 darab
cukor5 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
lágy Rama25 dekagramm
málnalekvár10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A datolyát megszórjuk morzsával, 2 evőkanál mandulával, finomra daraboljuk (kicsit ragadni fog). A tojások fehérjéjét csipet sóval felverjük a cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a maradék mandulát, és a datolyát. Előmelegített sütőben (180 °C fok), sütőpapírral bélelt tortaformában kisütjük, ha kihűlt, kétfelé szeljük, (2 lapban is süthetjük).

  2. 2. lépés

    A grillázshoz megkenünk Ramával egy alufólia lapot. A cukrot alacsony hőfokon, óvatosan aranysárgára pirítjuk, beleszórjuk a mandulát, kevergetve még 1 percig pirítjuk. Azonnal a fóliára simítjuk, kihűtjük, kissé durvább darabokra tördeljük.

  3. 3. lépés

    A neszkávét 1 dl forró vízben feloldjuk, a pudingot fél dl hideg vízzel elkeverjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a kávét, és a pudingot is. Gőz fölött, állandó keveréssel sűrűsödésig főzzük, majd lehűtjük. A Ramát csipet sóval habosra verjük, hozzáadjuk a kávékrémet, és a grillázs felét.

  4. 4. lépés

    A tészta alsó lapját megkenjük forró lekvárral, elsimítjuk rajta a krém felét, rátesszük a másik lapot, amit szintén ugyanígy kenünk meg. A krémből jusson az oldalára is.

  5. 5. lépés

    A tortát hűtőbe tesszük, (kb. 8 órára). Amikor megdermed, az oldalára is grillázst tapasztunk. A datolya magját úgy szedjük ki a díszítéshez (16 db-ot), hogy egyik oldalán hosszában bontsuk fel, s mindegyikbe egy szem hámozott mandulát tegyünk, úgy, hogy a mandula szépen kilátsszon belőle.

  6. 6. lépés

    A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A torta szélét körben habrózsával díszítjük, mindegyikbe egy töltött datolyát ültetünk, a mandulás felével felfelé nézve. Középre 8 -10 szem mag nélküli datolyát teszünk sugárban, mindegyik közé egy szelet narancshéjcsíkot teszünk, a közepébe egy tejszínhab rózsát nyomunk, vagy citromfű levélkét tűzünk.

  7. 7. lépés

    A fogyasztás előtti napon készítsük, hogy legyen ideje jól megdermedni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre