Feltöltve:

Darázsfészek (kakaóscsiga)

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt60 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárga2 darab
olaj2 evőkanál
1 csipetnyi
cukor1 evőkanál
tej (ha szükséges)1 kevés

Töltelékhez

Ráma10 dekagramm
porcukor3 evőkanál

A sütéshez

Ráma2 dekagramm
vaníliás cukorral édesített tej2 dl

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes, "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott Rama keverékének felével, meghintjük a kakaós porcukorral, és összesodorjuk, akár a beiglit. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat Ramával megkent sütőlemezre, szorosan egymás mellé fektetjük. (Magas falú zománc, vagy teflon tepsi jó hozzá.) Megöntözzük a maradék Rama keverékkel, és a hideg sütőbe toljuk, majd a sütőt begyújtjuk, hogy a melegedése alatt is keljen a csiga. Mikor majdnem kész, forró, vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem