Feltöltve:

Darázsfészek

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej1 darab
Ráma5 dekagramm
tojás2 darab
1 csipetnyi
vaníliás cukor1 csomag
porcukor3 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
kockacukor2 darab
élesztő3 dekagramm

Töltelék

citrom reszelt héja1 darab
darált dió vagy 20 dkg darált mák20 dekagramm
porcukor8 dekagramm
tej5 evőkanál
mazsola5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához az élesztőt kockacukorral, 1 dl langyos tejjel és 1 evőkanál lisztel összekeverjük, és megkelesztjük, (kovászt készítünk). A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kovászt, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojásokat, a 3 dkg olvasztott Ramát és annyi tejet hogy jó lágy tésztát kapjunk. Szép hólyagosra kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, folyamatosan keverve 2 percig forrósítjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tésztát 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk. Középen és a hosszanti széleken 3-3 cm-t szabadon hagyva elkenjük rajta a tölteléket, majd középen kettévágjuk, és szorosan feltekerjük. A két rudat 2-3 cm széles darabokra vágjuk. Vágott felületükre fordítva alul kissé összenyomjuk a fészkeket, és egymástól távol a kikent formába rakjuk. Megkenjük Ramával, az oldalukat is. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük, majd forró sütőben sütjük. Kihűlve fogyasztjuk. Vaníliás öntetet, vagy borsodót kínálhatunk hozzá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem