Feltöltve:

Darázsfészek

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma15 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárgája4 darab
porcukor3 evőkanál
tej2.5 dl

Töltelékhez

porcukor15 dekagramm
darált dió15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Alaposan kigyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán letakarva 45 percig pihentetjük, kelesztjük.

2. lépés

Közben a töltelékhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót.

3. lépés

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a diós töltelékkel. Ezek után feltekerjük mint a beiglit, majd 3 cm vastag szeletekre vágjuk.

4. lépés

Egy nagyobb, kb. 30x35-ös tepsibe tesszük vágott felével lefelé, majd még 30percig pihentetjük és 200C°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

5. lépés

20 perc elteltével 2 dcl tejben feloldunk 3 evőkanál cukrot és ezzel a tésztát meglocsoljuk, de ez el is maradhat.

6. lépés

Langyosra hűtjük és tálaljuk. Melegen nagyon finom, de hidegen is jó.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem