Feltöltve:

Darázsfészek

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma15 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárgája4 darab
porcukor3 evőkanál
tej2.5 dl

Töltelékhez

porcukor15 dekagramm
darált dió15 dekagramm
Ráma15 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt 0,5 dl tejben kevés cukorral és liszttel felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Alaposan kigyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán letakarva 45 percig pihentetjük, kelesztjük.

  2. 2. lépés

    Közben a töltelékhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót.

  3. 3. lépés

    Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és megkenjük a diós töltelékkel. Ezek után feltekerjük mint a beiglit, majd 3 cm vastag szeletekre vágjuk.

  4. 4. lépés

    Egy nagyobb, kb. 30x35-ös tepsibe tesszük vágott felével lefelé, majd még 30percig pihentetjük és 200C°-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  5. 5. lépés

    20 perc elteltével 2 dcl tejben feloldunk 3 evőkanál cukrot és ezzel a tésztát meglocsoljuk, de ez el is maradhat.

  6. 6. lépés

    Langyosra hűtjük és tálaljuk. Melegen nagyon finom, de hidegen is jó.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem