Feltöltve:

Darázsfészek

timer 55
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

élesztő2.5 dekagramm
tej3 dl
cukor1 evőkanál
liszt65 dekagramm
tojás2 darab
1 teáskanál
citrom reszelt héja1 darab

Töltelékhez

Ráma10 dekagramm
darált dió10 dekagramm
porcukor10 dekagramm

Tetejére

Ráma5 dekagramm
cukor1 evőkanál
tej0.5 dl
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolva futtasd fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóval alaposan dagaszd meg, letakarva, langyos helyen keleszd a kétszeresére. Közben a puha Ramát a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd mint a bejglit is szokás, csavard fel. Olvasztott Ramába mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy Ramával kikent tortaformába. Locsold meg olvasztott Ramával, és keleszd még fél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süsd. Ekkor kenegesd meg cukros tejjel és süsd tovább 20-25 percig. A sütőből kivéve még melegen szórd meg vaníliás cukorral.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem