Feltöltve:

Darázsfészek

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

élesztő2.5 dekagramm
tej3 dl
cukor1 evőkanál
liszt65 dekagramm
tojás2 darab
1 teáskanál
citrom reszelt héja1 darab

A töltelékhez

Ráma10 dekagramm
darált dió10 dekagramm
porcukor10 dekagramm

A tetejére

Ráma5 dekagramm
cukor1 evőkanál
tej0.5 dl
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt kevés langyos tejbe morzsolva futtasd fel. A maradék tejjel és a többi hozzávalóval alaposan dagaszd meg. Letakarva, langyos helyen keleszd a kétszeresére. Eközben a puha Ramát a darált dióval meg a porcukorral keverd össze. A tésztát finoman gyúrd át, és lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra. Kend rá a diókrémet, majd, amint a beiglit is szokás, csavard fel. Olvasztott Ramába mártott késsel szeleteld fel. A szeleteket állítgasd egy Ramával kikent tortaformába. Locsold meg olvasztott Ramával, és keleszd még fél órán át. Azután előmelegített sütőben 180 fokon süsd kb. 20 percig. Ekkor kenegesd meg cukros tejjel, és süsd további 20-25 percig. A sütőből kivéve még melegen szórd meg vaníliás cukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem